Retourlogistiek
Brinks Transport Rijssen
Warehousing

Retourlogistiek

Retourlogistiek, ook wel reverse logistics genoemd, is het ophalen van verkeerd geleverde, beschadigde of afgeschreven producten. Brinks is gespecialiseerd in retourlogistiek en beschikt over een eigen retourafdeling.

Waarom retourlogistiek?

Door de toename van online winkelen neemt retourlogistiek toe. Consumenten sturen producten terug als het niet aan hun wensen voldoet. Retouren ontstaan ook doordat producten tijdens logistiek of montage beschadigd raken of vanwege een verkeerde levering.

Voordelen van goede retourlogistiek:

Klanttevredenheid

Iets terugsturen vinden consumenten nooit leuk. Zeker niet na een beschadigd of verkeerd geleverd product. Met een juist retourenbeleid voelen klanten zich gesteund. Dit verhoogt de klantloyaliteit en uw bedrijf krijgt een positieve reputatie.

Kostenbesparing

Brinks is een belangrijke speler in consumentenlevering en door-to-door logistiek. Met een groot logistiek netwerk in de Benelux, Duitsland en Frankrijk voegen wij eenvoudig retourstromen toe aan ons logistiek proces en kunnen wij op maat gemaakte retouroplossingen aanbieden.

Duurzaam

Meer efficiƫntie in de supply-chain vermindert de CO2 uitstoot. Door bijvoorbeeld retourgoederen direct om te ruilen voor een vervangend of nieuw product vermindert het aantal logistieke bewegingen.

Meer weten over retourlogistiek?

Door in het beginproces nauwkeurig te werken vermindert de kans op retouren aanzienlijk. Wanneer retourstromen toch nodig zijn, is Brinks de juiste partner. Brinks structureert en regelt uw retourgoederenstroom op een efficiƫnte manier.

Brinks Transport Rijssen