Verhuistips en inpakinstructies
Brinks Transport Rijssen
Tips & Tricks

Verhuistips en inpakinstructies

  1. De verhuisdoos, dit betreft een vouwdoos hierbij dient u dus geen tape te gebruiken, deze is bestemd voor boeken (*), voorraad, glaswerk, papierwerk, cd’s/dvd’s, gevouwen kleding, linnengoed en overig klein huisraad(*) bij het inpakken van boeken deze niet hoger vullen dan tot net onder de handvaten, hierop mogen wel lichte zaken worden ingepakt.
  2. Een groot formaat doos genaamd “barrel “, hiervoor is tape meegeleverd om deze in elkaar te zetten, deze is bestemd voor knuffelbeesten, kinderspeelgoed, gezelschapsspellen, dekbedden, kussens, etc., de doos moet in ieder geval tilbaar blijven.

Tijdelijke opslag

Indien u de montage en demontage werkzaamheden zelf uitvoert, leveren wij u ook een dozen voor de onderdelen die horen bij kasten en bedden. U kunt daarna de dozen zo vol pakken dat de deksel nog gesloten kan worden. Vervolgens kunt u  een codeerstikker op de doos plakken met daarop de inhoud en de kamer of plaats waar de doos in het nieuwe huis naar toe moet. Alles wat in een verhuisdoos past moet ook in een doos gepakt worden. Dit bevordert de snelheid van het laden en lossen op de verhuisdag en voorkomt de kans op schade. Idealiter zorgt u er voor dat er zo weinig mogelijk dozen zijn die niet gesloten zijn. Klein huisraad dat niet past in de aan u geleverde dozen, wordt door de verhuizers verpakt.

Brinks Transport Rijssen
Het inpakken

Servies, glaswerk, aardewerk en porselein

Servies, glaswerk, aardewerk en porselein dienen stuk voor stuk te worden verpakt in het geleverde inpakpapier. Zaken waarop krassen kunnen ontstaan (zilver, koper en messing) dienen ook te worden verpakt. Begin onder in de doos met het maken van een verende laag van proppen papier. Zet borden, platte schalen, schotels en glasplaatjes op een kant in de doos. Vul de gaten op met proppen papier en maak daarmee ook de onderste laag gelijk.

Boeken en papier

Pak de boeken zoveel mogelijk plat in, met de ruggen tegen elkaar aan. Boeken en papier niet hoger inpakken dan de handvaten van de doos!

Keukengerei en levensmiddelen

Plaats onderin de verhuisdoos de pakken potten en flessen met levensmiddelen en zet ze vast met proppen papier. Hierop kan het keukengerei worden gepakt. Plaats zwaardere keukenapparatuur ook op de bodem. De frituurpan zonder frituurvet in pakken. Dit om te voorkomen dat de doos met de frituurpan gaat lekken en de rest van uw inventaris niet onder frituurvet komt te zitten. Doe de schoonmaak artikelen altijd in een aparte doos. Verdunningsmiddelen en benzine kunnen wel met de verhuiswagen mee, maar mogen niet door ons in opslag genomen worden (indien op uw verhuizing van toepassing). Zorg ervoor dat flessen en potten goed gesloten zijn. Vermeld op deze doos wat er inzit, en zet erop: “recht houden”

Schilderijen en prenten

Pak schilderijen en prenten zoveel mogelijk bij elkaar in, u kunt deze ook in het geleverde inpakpapier wikkelen. Schilderijen die niet in een verhuisdoos passen mag u laten hangen. Wij zullen zorg dragen voor verantwoord transport.

Planten

De kleinere planten kunt u in een open doos bij elkaar inpakken, liefst zonder sierpot. Zorg ervoor dat het water uit de sierpot is verwijderd. Pak planten en de sierpot in de zelfde doos. Bescherm de sierpot met papier. Groter planten gaan los in de verhuiswagen. Wikkel de planten als een bloemist, in papier.

Garderobe

Alle hangende kleding wordt op de verhuisdag door de verhuizers in speciale garderobedozen gehangen en hangend vervoerd. Indien u voor de verhuizing uw linnenkast demonteert, kunnen de garderobe dozen ook vooraf bezorgd worden. Stropdassen, riemen en lege kleerhangers niet in de garderobedoos hangen, maar inpakken in een verhuisdoos.

Linnengoed, speelgoed en overig klein huisraad

Deze zaken kunt u eventueel met wat pakpapier zo in de verhuisdoos doen. Doe wel zoveel mogelijk soort bij soort en doe de inhoud van één kast bij elkaar: dat is later makkelijker uitpakken.

Tuingereedschap, timmerhout enz.

Maak het tuingereedschap schoon en bundel het waar mogelijk is. Maak ook pakjes en of bundels van latten / plankjes en andere lange voorwerpen. Bundelen kan met tape of touw. Van te voren deze artikelen ontdoen van gras, zand en andere materiaal.

Wasmachine, wasdroger en fornuis

Loskoppelen en beveiligen volgens voorschriften van de fabrikant.

Dekens, dekbedden en slaapzakken

Deze kunt u in de barrels (grote dozen) pakken.

Meubilair

Afhankelijk van de kwetsbaarheid van het meubilair wordt dit of in de verhuiswagen of in huis verpakt en zo nodig geseald. Het meubilair wordt door de verhuizers vakkundig in de verhuiswagen geladen.

Lampen en lampenkappen

U dient altijd de lampenkappen van de schemerlamp te verwijderen. Lampenkappen en voeten altijd apart verpakken. Lampenkappen die niet in een doos passen worden door de verhuizers verpakt.

Televisie en audioapparatuur

Voor deze apparatuur dient u alle aansluitingen en bevestigingen te verwijderen. Indien u de originele verpakking bewaard heeft is het verstandig de apparatuur hierin te verpakken anders zorgen de verhuizers voor afdoende bescherming.

Computers en randapparatuur

Computers, printers e.d. worden door de verhuizers verpakt als de originele verpakking niet aanwezig is. Wel dient u er voor te zorgen dat alle apparatuur is afgekoppeld en verhuisklaar is gemaakt. Maak een back-up van de bestanden. Raadpleeg hiervoor de handleiding.

Demontage en montage meubilair

Maak een tekening van wandmeubel, linnenkast, bed en overige te demonteren meubilair. Markeer de losse onderdelen per meubelstuk en verzamel deze in een zakje en plaats deze in de onderdelen doos. Gebruik de tekening weer als u gaat monteren.

Opslag van inboedel

Het allerbelangrijkste is, dat alles schoon en droog in de opslag gaat. Denk ook aan buitengoederen zoals tuinmeubilair, beelden verlichting. Kleding, gordijnen, vloerkleden, wandkleden en verder alles wat van natuurlijke vezels gemaakt is, moet schoon de opslag in. Geef het fornuis, de ijskast en de vaatwasser een extra schoonmaakbeurt.

Brinks Transport Rijssen
Na de verhuizing

Pak de spullen boven de dozen uit het papier. Mocht er iets vallen valt het in de verhuisdoos en niet op de grond. Leg de verhuisdozen op een bereikbare droge plaats bij elkaar. Het gebruikte inpakpapier kunt u meegeven met het oud papier zodat het weer gerecycled kan worden.

Mochten er vragen en / of opmerkingen zijn dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.