Crossdocking
Brinks Transport Rijssen
Warehousing

Wat is crossdocking?

Crossdocking is een dienst die wij aanbieden. Bij crossdocking worden binnenkomende goederen vrijwel meteen verzonden. Goederen worden tussentijds niet opgeslagen. Crossdocking versnelt de verzending van producten en vermindert de bedrijfskosten.

Grote voordelen zijn:

Wat is er nodig voor succesvol crossdocking?

De binnenkomende goederen moeten worden gesorteerd op de juiste eindbestemming. Na het sorteren moet de gesorteerde vracht worden geladen in de juiste oplegger. We lossen uw zendingen in het ontvangst gedeelte van ons warehouse. Dit sorteren we en zetten het weg in ons crossdockgedeelte. Alle zendingen krijgen een barcode en worden gescand. Hierdoor kunnen we efficiënt picken en laden. 

Dit vraagt om een efficiënte planning. Dankzij ons moderne Warehouse Management Systeem (WMS) volgen wij uw zendingen realtime. Met ons WMS-systeem is het ook mogelijk om goederen die in opslag staan toe te voegen aan de zending. Zo krijgt u uw goederen in één zending toegestuurd.

Meer weten over crossdocking?

Wilt u meer weten over crossdocking en wat dit voor uw logistieke proces inhoudt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.